Κυριακή 16 Απριλίου 2017

OPERA Metamorphose

Μέσα από πασίγνωστα οπερατικά high-lights,μια σπονδυλωτή όπερα,μια όπερα-μωσαϊκό ,που μιλάει για το αιώνιο παιχνίδι του Έρωτα με τον Θάνατο.

Το Ωδείο ‘Νικόλαος Μάντζαρος’,γιορτάζοντας τα 20 χρόνια της λειτουργίας του,παρουσιάζει,σε συνεργασία με την mezzo-soprano Mαρία Μαρκέτου –πρωταγωνίστρια της Εθν.Λυρ.Σκηνής και καθηγήτρια της Μονωδίας του Ωδείου- και τη Λυρική της Ομάδα-που αποτελείται από νέα ταλέντα και νεαρούς ήδη επαγγελματίες του χώρου- τη «μωσαΪκη» όπερα «Ο έρωτας στη σκιά του Θανάτου».Την κινησιολογία έχουν αναλάβει οι σωματο-ψυχοπαιδαγωγοί Άσπα και Κώστας Σαμοϊλης,σύμφωνα με τις αρχές της Μεθόδου της Ψυχο-παιδαγωγικής Danis Bois που εδρεύει στο Παρίσι
Σκηνοθετεί η Μαρία Μαρκέτου κι έχει αναλάβει τη μουσική προετοιμασία και διδασκαλία,σε συνεργασία με τον πιανίστα και συνθέτη Κίμωνα Μαραγκουδάκη,που συνοδεύει στο πίανο.

Η όπερα «Ο έρωτας στη σκιά του θανάτου» παρουσιάζει τα πολλά πρόσωπα ενός Άντρα μιάς Γυναίκας,που πασκίζουν να αγγίξουν την πληρότητα μέσα απ΄το δρόμο του αμοιβαία βιωμένου Έρωτα και τέλος να καταξιωθούν σαν Οντότητες,βρίσκοντας τον προορισμό τους μέσα στο Σύμπαν.Έναν προορισμό,που δεν είναι άλλος απ’την ανακάλυψη του Φωτός και τη νίκη πάνω στο Θάνατο,με τη κατάκτηση της Αιωνιότητας!
Λαμβάνουν μέρος οι νέοι σολίστες της Εθν.Λυρ.Σκηνής : Μαριαλένα Βαρελά,Ρέα Βουδούρη ,Γιάννης Μπρίτσας και Σπύρος Σώκος.
Συμμετέχουν οι τελειόφοιτοι σπουδαστές της Σχολής Μονωδίας: Λήδα Βεντούρα,Μαϊρα Γεωργάρου Γιάννης Καλαντζής,Ειρήνη Κανέλλου,Νίκος Κουτρουμπάς,Μαριαλένα Τρικόγλου και οι τραγουδιστές-ηθοποιοί : Θεοδώρα Βάνα,Αντιγόνη Γρηγοροπούλου,Κορίνα Τριανταφύλλου,Ελένη Φαλατάκη.
Θ’ακουστούν αποσπάσματα απ’τις όπερες: «Τα Παραμύθια του Χόφμαν», «Κάρμεν», «Διδώ και Αινείας», «Ευγένιος Ονιέγκιν», «Οθέλλος» , «Lakme» , «Μαγικός Αυλός», «Ντον Τζοβάνη», «Αρπαγή απ΄το Σεράϊ» , «Λόενγριν».
Η μωσαϊκή όπερα «Ο έρωτας στη σκιά του Θανάτου» παρουσιάζεται την Πέμπτη 27 Απριλίου,στις 8:30 το βράδυ,στο Θέατρο «Άννα και Μαρία Καλουτά» (Τιμοκρέοντος 6 Α- Νέος Κόσμος).
Τιμή Εισιτηρίου :10 euro
Για σπουδαστές και ανέργους : 5 euro


https://www.facebook.com/events/1950512938511469/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου