Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Εβδόμη και τελευταία πνευματική σύναξη Φιλοπτώχων Αδελφοτήτων Καναδά

Εδώ και πολλά χρόνια η Ιερά μας Μητρόπολη άρχισε, κατ’αρχήν τα Σάββατα της Μ. Σαρακοστής, να κάνει πνευματικές συνάξεις των Φιλοπτώχων Αδελφοτήτων σε διάφορες περιοχές.

Οι πνευματικές συνάξεις γίνονται τα Σάββατα και το πρόγραμμά τους περιλαμβάνει: α) Θεία Λειτουργία, την οποία τελεί μόνος του ο Μητροπολίτης Σωτήριος και κοινωνούν όλοι οι συμμετέχοντες. β) Προσφέρεται πρόγευμα μετά την Θ.Λειτουργία και την Θ. Κοινωνία για όλους. γ) Ομιλεί ο Μητροπολίτης Σωτήριος πάνω στο θέμα της χρονιάς το οποίο εφέτος είναι «Ἁφετε τα παιδία έρχεσθαι προς με», και απαντά σε ερωτήσεις. δ) Προσφέρεται γεύμα σε όλους και ε) μετά το γεύμα ομιλεί ο Ιερατ. Προϊστάμενος της Κοινότητας, στην οποία γίνεται η πνευματική σύναξη και απαντά σε ερωτήσεις. Εφέτος το θέμα της ομιλίας του Ιερ. Προϊσταμένου είναι «Επανασύνδεση της οικογένειας με την Εκκλησία».

Η εβδόμη και τελευταία πνευματική σύναξη των Φιλοπτώχων Αδελφοτήτων για το εκκλησιαστικό έτος Σεπτέμβριος 2016 –Αύγουστος 2017, έγινε στην Κοινότητα του Chatham Ontario και συμμετείχαν οι κυρίες και δεσποινίδες των Φιλοπτώχων Αδελφοτήτων και όχι μόνο, των Κοινοτήτων της περιοχής νοτιοδυτικού Οντάριο, Chatham, London, Sarnia και Windsor.

Το εκκλησιαστικό έτος 2016-2017 έγιναν επτά (7) συνολικά πνευματικές συνάξεις Φιλοπτώχων Αδελφοτήτων στα διάφορα μέρη του αχανούς Καναδά.

Είναι μία παράδοση στην Ιερά μας Μητρόπολη η οποία άρχισε εδώ και περίπου είκοσι (20) χρόνια, δειλά δειλά στην αρχή, αλλά τώρα σχεδόν όλες οι Κοινότητες ζητούν την πνευματική αυτή ημερίδα.

Σε κάθε πνευματική σύναξη λαβαίνουν μερος οι γειτονικές κοινότητες και αρκετά μέλη του Μητροπολιτικού Συμβουλίου της Φιλοπτώχου Αδελφότητας. Πάντοτε ομιλητής είναι ο Μητροπολίτης Σωτήριος με το θέμα της χρονιάς και ο Ιερ. Προϊστάμενος της Κοινότητας, στην οποία γίνεται η πνευματική σύναξη με θέμα το οποίο είναι ίδιο για όλες τις συνάξεις κάθε χρονιάς.

Ο Μητροπολίτης Σωτήριος εκφράζει την ευγνωμοσύνη, αλλά και τον θαυμασμό του στα μέλη του Μητροπολιτικού Συμβουλίου, αλλά και σε κάθε Φιλόπτωχο Αδελφότητα όπου η πνευματική σύναξη έχει οργανωθεί τη χρονιά αυτή. Είναι μία παράδοση η οποία έχει φέρει πολλούς πνευματικούς καρπούς. Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν.

Καλή Μ. Εβδομάδα και καλή Ανάσταση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου