Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Η χαμένη βιβλιοθήκη του αλχημιστή - ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ

Τίτλος: Η χαμένη βιβλιοθήκη του αλχημιστή
Συγγραφέας: MARCELLO SIMONI
Μετάφραση: Βασίλης Τριανταφύλλου
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Ξενόγλωσση Πεζογραφία
ΣΕΛ.: 432
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 14 x 20,5 εκ.
ISBN: 978-618-5048-00-6
ΤΙΜΗ: 17,00 ευρώ (με ΦΠΑ)
Βρισκόμαστε στον σκοτεινό Μεσαίωνα που μαίνονται θρησκευτικές έριδες, ανελέητες διώξεις και χθόνιες ίντριγκες. Ο Ιγνάθιο του Τολέδου, έμπορος απόκρυφων βιβλίων και ιερών λειψάνων, αναλαμβάνει να ανακαλύψει τα ίχνη της βασίλισσας της Γαλλίας που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς. Η μοίρα της συνδέεται με το Turba philosophorum, ένα μυθικό χειρόγραφο, έργο των μαθητών του Πυθαγόρα και του Ερμή του Τρισμέγιστου, που περιέχει το ισχυρότερο φίλτρο των αλχημιστών, την φόρμουλα που μεταλλάσσει τη φύση των στοιχείων. Το κουβάρι του μυστηρίου που ξετυλίγεται θα οδηγήσει τον Ιγνάθιο στο καταραμένο κάστρο της Αιράνης, όπου ο κόμης Νιγκρέντο κρύβει ένα τρομερό μυστικό...
Έναν χρόνο μετά την κυκλοφορία του πρώτου του μυθιστορήματος Ο έμπορος των καταραμένων βιβλίων, ένα μεσαιωνικο θρίλερ, που βασιζόταν σε ένα ισόρροπο και αξιόπιστο μείγμα ιστορικής τεκμηρίωσης και φαντασίας και που έτυχε θερμής υποδοχής από κοινό και κριτική τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ο Ιταλός συγγραφέας Μαρτσέλο Σιμόνι επιστρέφει με το δεύτερο βιβλίο της τριλογίας του.
Ο αναγνώστης του νέου βιβλίου, Η χαμένη βιβλιοθήκη του αλχημιστή, θα εντρυφήσει σε ιστορικές λεπτομέρειες και στην ατμόσφαιρα των μυστικών του Μεσαίωνα, ακολουθώντας τον ήρωα σε αλλεπάλληλες διαδρομές και περιπέτειες. Παράλληλα, σε ένα δεύτερο επίπεδο ανάγνωσης, θα διαπιστώσει την εξέλιξη του συγγραφέα ως δεινού αφηγητή συναρπαστικών ιστοριών της εποχής, που ανασυνθέτει με μαεστρία πραγματικά περιστατικά και ζωντανεύει πρόσωπα της Ιστορίας.
Ο Μαρτσέλο Σιμόνι, που φιλοξενήσαμε τον Ιανουάριο στη χώρα μας, γεννήθηκε στο Κομάκιο της Ιταλίας το 1975. Σπούδασε φιλολογία, εργάστηκε ως αρχαιολόγος και τώρα απασχολείται ως βιβλιοθηκονόμος. Έχει γράψει διηγήματα και αρκετά ιστορικά δοκίμια.
Το 2012 τιμήθηκε με το Premio Bancarella για το πρώτο του μυθιστόρημα Ο έμπορος των καταραμένων βιβλίων, που έγινε πρωτοφανές best seller στην Ισπανία και στην Ιταλία και κυκλοφορεί σε δέκα ακόμη χώρες.
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΙΩΡΑ
Μαυρομιχάλη 11, Αθήνα
τηλ. 210 3839000

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΛΗΔΟΝΑ 2013

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΑ, η Α΄και η Γ΄ Δημοτική Κοινότητα, ο ΟΠΑΝΔΑ (Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού Νεολαίας Δήμου Αθηναίων), η Διεύθυνση Πρασίνου και Περιβάλλοντος του Δήμου Αθηναίων, το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο και ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Ψυρρή «Η Παλιά Πόλη» διοργανώνουν εκδήλωση για τον εορτασμό του Κλήδονα και του θερινού ηλιοστασίου.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Τρίτη 25 Ιουνίου στις 8 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας (Κουμουνδούρου). Η γιορτή του Κλήδονα εορτάζεται κανονικά στις 23 Ιουνίου (παραμονή του Αϊ-Γιαννιού του Κληδονάρη) αλλά λόγω του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος τη μεταφέρουμε.

Η διαδικασία του εορτασμού έχει ως εξής: Κοπέλες φέρνουν το «αμίλητο νερό» μέσα σε στάμνες και το ρίχνουν σε ένα μεγάλο πήλινο αγγείο (τη λάινα). Στη λάινα τοποθετεί ο καθένας ένα προσωπικό του αντικείμενο, ένα «ριζικάρι» όπως το λένε. Στη συνέχεια διαβάζεται μια μαντεία που απευθύνεται στον κάτοχο του κάθε αντικειμένου που ανασύρεται από το νερό. Η εκδήλωση κλείνει με τις φωτιές που ανάβουν στην πλατεία στις οποίες ρίχνονται τα μαγιάτικα στεφάνια.
Θα ακολουθήσει γλέντι γύρω από τις φωτιές με το εργαστήρι παραδοσιακής μουσικής του Δήμου Αθηναίων.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Unesco Νομού Πειραιώς και Νήσων.




Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την πρόεδρο του συλλόγου ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΑ, Βάσω Νικολακοπούλου
στο τηλ. 6974300211 ή ηλεκτρονικά mail: panathinaia_syllogos@yahoo.gr
facebook: Παναθήναια πολιτιστικός σύλλογος
panathinaiablog.blogspot.gr

Με επιτυχία ανέβηκε στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη ο «Προμηθέας Δεσμώτης» του Παναγιώτη Καρούσου με τον Βασίλη Ασημακόπουλο



Στις 15 Ιουνίου στο Ληξούρι της Κεφαλονιάς και στις 16 Ιουνίου στο Δημοτικό Θέατρο Ιθάκης παρουσιάστηκε η όπερα «Προμηθέας Δεσμώτης» του Παναγιώτη Καρούσου. Το έργο βασισμένο στην ομώνυμη τραγωδία του Αισχύλου δημιούργησε αίσθηση στους φιλόμουσους επτανησίους.
Οι Ληξουριώτες που αγαπούν την ποιοτική μουσική ενθουσιάστηκαν από το έργο και αλλά και για τους Ιθακήσιους που είχαν να δουν όπερα στο νησί από τους σεισμούς του 1953 ήταν μια ιστορική στιγμή.
Στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Προμηθέα ήταν ο νεαρός ταλαντούχος βαθύφωνος Βασίλης Ασημακόπουλος ο οποίος κέρδισε τις καρδιές των Κεφαλλονιτών και των Ιθακήσιων με την επιβλητική του παρουσία και την πλούσια φωνή του.
Ότι και να πει κανείς για τον Βασίλη Ασημακόπουλο θα είναι λίγο, μέσα στην στειρότητα όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και παγκοσμίως από πηγαία ταλέντα, το να βγει ένας νέος ερμηνευτής που να κερδίζει τόσο έντονα το κοινό είναι όχι σπάνιο αλλά φαινόμενο. Ο Βασίλης Ασημακόπουλος αγαπήθηκε από το ακροατήριο που άφωνο παρακολούθησε την καταπληκτική του ερμηνεία στο ρόλο του Προμηθέα.
Υπάρχουν μερικοί ρόλοι που είθισται να τους ερμηνεύουν οι καλλιτέχνες στην ωριμότητα τους, επίσης κατατάσσουμε τους καλλιτέχνες στο βάθρο των σημαντικών της τέχνης αφού δοκιμαστούν σε αρκετούς μεγάλους ρόλους, ναι έτσι είναι, όμως συμβαίνει και αυτό είναι σπάνιο αλλά συμβαίνει κάποιες φορές να παρουσιαστεί ένας ερμηνευτής που ο ρόλος να του ταιριάζει απόλυτα ή και πάλι να έχει το κάτι σπάνιο και διαφορετικό και αυτό έπειτα από την γνώμη του κοινού και μόνο, και τότε δεν μπορούμε να μην εκθειάσουμε το ταλέντο και την μαγεία που έδωκε στο κοινό γιατί δεν δοκιμάστηκε σε άλλους ρόλους ή γιατί δεν ωρίμασε στο σανίδι ακόμα, θα ήταν αδικία. Όσο αυστηρά και με ακαδημαϊκά κριτήρια και αν κρίνουμε τον Βασίλη Ασημακόπουλο η κριτική για τον Προμηθέα του παραμένει στον υπερθετικό βαθμό.
Βέβαια μπορεί να δημιουργήσει κι άλλο μέσα σε αυτόν τον περίπλοκο από ψυχολογικής πλευράς ρόλο, μπορεί να ωριμάσει κι άλλο μέχρι να φτάσει στην τελειότητα, αλλά το ότι συγκίνησε, μάγεψε, έζησε τον ρόλο είναι ένα γεγονός αναμφισβήτητο που με την ευθύνη που θα έχει τώρα στο μέλλον θα πρέπει να ξεπεράσει τον εαυτό του και θα μπει κι αυτός στο βάθρο των μεγάλων.
Το σπουδαίο για τον Βασίλη Ασημακόπουλο είναι ότι δεν φαίνεται ότι καταβάλει κάποια προσπάθεια να ερμηνεύσει τον ρόλο, του βγαίνει με μια τέτοια περίεργη φυσικότητα που είναι ο ρόλος, κι αυτό τον κάνει μοναδικό οπερατικό Προμηθέα.
Η φωνή στον θρήνο του Προμηθέα όπως και στην άρια «Και τώρα μόνος», είναι μελωδική, σπαραχτικά τραγική, και μέσα στην μουσική αρμονία που δεν υπάρχουν λόγια να εκθειάσει κανείς, κατέχει τόσο πολύ μουσικά το ρόλο που είναι σαν να έγραψε αυτός το έργο. 
Η κάθε νότα της μελωδικής φράσης ακόμα και όταν δεν τραγουδάει ερμηνεύεται από τις εκφράσεις του προσώπου του και των ματιών του.
Μαζί του ένα επιτελείο συμπρωταγωνιστών με επικεφαλής την σοπράνο Ειρήνη Κώνστα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής που εντυπωσίασε το κοινό και την επιβλητική σκηνική της παρουσία και την άρτια φωνητική τεχνική της.
Ο τενόρος Χρήστος Δεληζώνας ερμήνευσε τους ρόλους του Ερμή και Ωκεανού με πλούσια φωνή εκρηκτικό ταμπεραμέντο και εκφραστικότητα.
Η σοπράνο Ελένη Μπούκη-Αγιομυργιανάκη στον ρόλο της Ιούς συγκίνησε το ακροατήριο.
Η καταπληκτική πιανίστρια Βιβή Κλεισούρα συνόδευσε υπέροχα τους τραγουδιστές.
Βιβή Κλεισούρα, Ειρήνη Κώνστα, Ελένη Μπούκη-Αγιομυργιανάκη,
Παναγιώτης Καρούσος, Βασίλης Ασημακόπουλος,  Χρήστος Δεληζώνας,


Το ενθουσιασμένο ακροατήριο καταχειροκρότησε τους πρωταγωνιστές και τον δημιουργό του έργου Παναγιώτη Καρούσο.
Την άρτια οργάνωση και παρουσίαση έκαμε η πρόεδρος του Ομίλου UNESCO Κεφαλονιάς και Ιθάκης Αναστασία Παπαδάτου – Αποστολοπούλου.


Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

GOLF TOURNAMENT ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ


Οι πρωτεργάτες της Οργανωτικής Επιτροπής. 
Από αριστερά: Νικολάου, Τόπος, Μαντζιάρης, 
Μητροπολίτης Σωτήριος, Παπαδάκος, 
Τόπος, Δαλάκης και Σερέτης.

12ο Ετήσιο Golf Tournament Θεολογικής Ακαδημίας
Ο καιρός θαυμάσιος. 41 τετράδες. Μεγάλος Ενθουσιασμός.
Συνολικό ποσό $ 121,000.00

Με απόλυτη επιτυχία, έγινε το 12ο Golf Tournament της Ορθόδοξης Θεολογικής Ακαδημίας Τορόντο. Πρόεδρος της Επιτροπής ήταν ο δραστήριος και καταπληκτικός Θ. Μαντζιάρης. Η Επιτροπή απαρτιζόταν από τους: Θ. Μαντζιάρη, Φ. Δαλάκη, Τ. Ρέπα, Δ. Ράγκα, Γ. Σερέτη, Τ. Νικολάου, Κ. Σταθάκη, Δ. Άνα και Φ. Τόπο. Πολύ συνέβαλαν στην επιτυχία της οργάνωσης οι εθελοντές και εθελόντριες: Ε. Γουέστ, Δ. Λιαγκάκη, Αικ. Hall, Ε. Κουτσούγερα, Λ. Γρηγοριάδου, Β. Ροκκάς, Ε. Μαρόπουλος, Υ. Κοντογούρη και Ν. Ασημένιος.
Έλαβαν μέρος, από μέρους των κληρικών, ο διάκονος Χ. Μπιτσακάκης, οι ιερείς π. Ο. Δρόσος, π. Τ. Πορφύρης, π. Χ. Σαρρής και π. Δ. Αντωνόπουλος, μαζί βεβαίως με τον Μητροπολίτη Σωτήριο, ο οποίος ανέπεμψε την προσευχή στο δείπνο και ομίλησε στους συνδαιτυμόνες. Τελετάρχης της βραδιάς ήταν ο κ. Θ. Μαντζιάρης, του οποίου η κόρη Σουσάννα, έλαβε τα περισσότερα βραβεία. Το πρώτο βραβείο έλαβε η ομάδα «Northeastern Ferrous Inc.
Οι παίκτες με τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής 
κ. Θ. Μαντζιάρη και τον Μητροπολίτη Σωτήριο
Όλα τα έσοδα διατίθενται για την λειτουργία της Θεολογικής μας Ακαδημίας, από την οποία, ως γνωστό, απεφοίτησαν μέχρι τώρα 41 νέοι και από αυτούς 22 ήδη χειροτονήθηκαν ιερείς και υπηρετούν τις Κοινότητές μας ανά τον Καναδά.
Ευχαριστίες και συγχαρητήρια εκφράζει ο Μητροπολίτης Σωτήριος στον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Θ. Μαντζάρη, όλα τα μέλη της Επιτροπής, όλους τους Εθελοντές και Εθελόντριες, όλους εκείνους οι οποίοι έλαβαν μέρος και έπαιξαν και όλους τους υποστηρικτές.

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΥΝΟΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΟΥΝΙΟΥ 2013
(Ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές)

Σάββατο 1/6/2013 : ΜΕΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ, συναυλία στα πλαίσια του προγράμματος <<Δράσεις στις Γειτονιές>>, στον Άγιο Παύλο, ώρα 20.00.

Σάββατο 1/6/2013 : ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ, συναυλία στα πλαίσια της διοργάνωσης εκδηλώσεων του <<Δικτύου για τα δικαιώματα των παιδιών>>, στο Αίθριο της Φιλαρμονικής, ώρα 19.00.

Κυριακή 2/6/2013: ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ, συναυλία στην Πλατεία Αγίου Σώστη σε διοργάνωση του Α.ΚΙ.Β.ΔΑ, στο Πρόγραμμα Συμμετοχής και Δράσης του 2ου Διαμερίσματος, ώρα 20.00.

Δευτέρα 3/6/2013: ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ, Συναυλία στην 36η Έκθεση Βιβλίου, στο Πεδίον του Άρεως, ώρα 19.00.

Τρίτη 4/6/2013: ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ, συναυλία στην Πλατεία Δρακοπούλου Πατησίων, στο πλαίσιο της <<Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος>>, ώρα 18.30.

Πέμπτη 6/6/2013: BIG BAND, Συναυλία στην Πλατεία Κοτζιά στο πλαίσιο της διοργάνωσης << Στο κέντρο της Αθήνας…. Κλασικά>>, που διοργανώνεται από το CAMP (Contemporary Artists Meeting Point) σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων ώρα 21.00.

Σάββατο 8/6/2013: ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ, συναυλία Συμφωνικής Ορχήστρας στο Κέντρο Τεχνών, σε συνεργασία με την Δημοτική Χορωδία Κέρκυρας <, ώρα 20.30.

Δευτέρα 10/6/2013: ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ, Αποχαιρετιστήρια Εκδήλωση για τα μέλη της Λέσχης Φιλίας Νέου Κόσμου, οδού Σωστράτου, εν όψει των καλοκαιρινών διακοπών, ώρα 18.30.


Πέμπτη 13/6/2013: Το ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ Εγχόρδων των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων, θα πραγματοποιήσει συναυλία στην Πλατεία Κοτζιά στο πλαίσιο της διοργάνωσης << Στο κέντρο της Αθήνας…. Κλασικά>>, που διοργανώνεται από το CAMP (Contemporary Artists Meeting Point) σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων ώρα 21.00.

Παρασκευή 14/6/2013: ΜΕΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ, συμμετοχή Χορωδίας Δήμου Αθηναίων στο Ρέκβιεμ του Βέρντι σε συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα και την σύμπραξη της Χορωδίας της ΕΡΤ,στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, στο πλαίσιο του <<Φεστιβάλ Αθηνών 2013>>.

Σάββατο 15/6/2013: Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων πραγματοποιεί εκδήλωση στον Εθνικό Κήπο στο πλαίσιο του <<Αθηναϊκού Δικτύου>>, για το πρόγραμμα <<Κήποι της Αθήνας>>.
Θα παρουσιαστεί η όπερα του Henry Purcell "Διδώ και Αινείας" σε μορφή κοντσέρτου.
Συμμετέχουν η Χορωδία του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου (διευθυντής Μιχάλης Οικονόμου) και το φωνητικό σύνολο Motectum (διευθυντής Γιάννης Βρυζάκης).
Τους σολιστικούς ρόλους ερμηνεύουν οι Εβίτα Πετράκη, Βασίλης Κωστόπουλος, Ρωξάνη Παπαδημητρίου, Δήμητρα Κωτίδου και Γιάννης Βρυζάκης Μουσική Διεύθυνση: Μιχάλης Οικονόμου, Ώρα 20:00


Τρίτη 18/6/2013: ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ, Αποχαιρετιστήρια Εκδήλωση για τα μέλη της Λέσχης Φιλίας Νέου Κόσμου, οδού Χέλντραϊχ, εν όψει των καλοκαιρινών διακοπών, ώρα 13.00.

Τετάρτη 19/6/2013: Η ΧΟΡΩΔΙΑ του Δήμου Αθηναίων θα ερμηνεύσει το Συμφωνικό / Χορωδιακό Έργο του Zeorze Katris PETHEOREA <<ΩΔΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ >>, στην Πλατεία Συντάγματος, και ώρα 21.30.

Πέμπτη 20/6/2013: ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ, συναυλία στον προαύλιο χώρο του Μουσείου Ακρόπολης, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Μέρας Μουσικής, η οποία συμπίπτει με τον εορτασμό των 4 ετών λειτουργίας του Μουσείου, ώρα 21.00.

Παρασκευή 21/6/2013: ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ, ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ, BIG BAND, ΧΟΡΩΔΙΑ: τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων γιορτάζουν την Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής στους Λόφους του Φιλαπάππου, σε συνεργασία με το Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α και την Α’ ΕΠΚΑ – Αρχαιολογικός Χώρος Δυτικών Λόφων Φιλοπάππου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Α) Ξενάγηση στους Λόφους Φιλοπάππου με θέμα τους Μύθους και την Ιστορία του Λόφου των Μουσών (Φιλοπάππου), από την Αρχαιολόγο κα Όλγα Βογιατζόγλου. Σημείο συνάντησης: Ναός Αγ. Δημητρίου Λουμπαρδιάρη, ώρα 19.00 Β) Στη θέση <<Άνδηρο Πικιώνη>>, Έντεχνη μουσική και τραγούδια από το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δ.Α, ώρα 20.00. Γ) Στο Μνημείο Πνύκας, η Συμφωνική Ορχήστρα του Δ.Α και η Μεικτή Χορωδία θα παρουσιάσει έργα κλασσικού ρεπερτορίου, ώρα 21.00 Δ) Στην είσοδο του Λόφου (από Διονυσίου Αεροπαγίτου), η Big Band του Δ.Α θα ερμηνεύσει δημιουργίες Jazz Μουσικής, ώρα 22.00.

Τρίτη 25/6/2013: ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ, ο Πολιτιστικός Σύλλογος <<Παναθήναια>>, σε συνεργασία με τον Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α. διοργανώνουν συναυλία στην Πλατεία Κουμουνδούρου, με τη συμμετοχή του Εργαστηρίου Ελληνικής Μουσικής, για την αναβίωση του εθίμου του Κλήδονα (καύση Πρωτομαγιάτικων στεφανιών). Ώρα 20.00

Τετάρτη 26/6/2013 : ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ, εκδήλωση του Δήμου Αθηναίων, στον Κόμβο Φρουραρχείου στο Σταθμό Λαρίσης. Ώρα 20:30

Πέμπτη 27/6/2013: ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ, Αποχαιρετιστήρια Εκδήλωση για τα μέλη της Λέσχης Φιλίας στο Κουκάκι, εν όψει των καλοκαιρινών διακοπών, ώρα 18.30.

Κυριακή 30/6/2013: ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ, Συναυλία κοινωνικής αλληλεγγύης για τη βελτίωση των συνθηκών κράτησης στις Φυλακές Κορυδαλλού, ώρα 12.00.
ΙΟΥΝΙΟΣ 2013

Ο προγραμματισμός των Υπηρεσιών της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πνευστών μέχρι στιγμής είναι ο παρακάτω:


1. Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013, ΙΝ Αναλήψεως Κυρίου Νέου Κόσμου, Λιτανεία, 19:30.
2. Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013, Μουσείο Ακρόπολης ,Συναυλία, Μιχαλόπουλος, 21:00.
3. Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013, ΙΝ Αγίας Τριάδας Κεραμεικού, Λιτανεία, 19:30.
4. Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013, ΙΝ Αγίας Τριάδας Αμπελοκήπων, Λιτανεία, 20:00.
5. Σάββατο 29 Ιουνίου 2013, ΙΝ Αποστόλου Παύλου βράχος Αρείου Πάγου, Λιτανεία, 19:00.
6. Σάββατο 29 Ιουνίου 2013, ΙΝ Αποστόλου Παύλου οδού Ψαρρών, Λιτανεία, 19:45.

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

LAGFF ANNOUNCES ORPHEUS AWARD WINNERS

 
The Seventh Annual Los Angeles Greek Film Festival concluded its most successful festival yet on Sunday, June 9 at the Writers Guild Theater in Beverly Hills, with the closing night U.S Premiere of Kimon Tsakiris' documentary, MITSIGAN-HARDSHIP & BEAUTIES.

The screening was preceded by a reception and the Orpheus Awards ceremony, hosted by E!'s Fashion Police and fellow Greek-American, George Kotsiopoulos. First honors of the evening were introduced by the 2013 Jury Chairman, filmmaker Tassos Boulmetis, and fellow jury members: Shorts Showcase's Leanna Bonamici, veteran film marketer John Butkovich, film critic and programmer Robert Koehler, and stage and screen star Anthony Skordi. The jury announced Sotiris Goritsas' bittersweet medical drama, WELCOME TO ALL SAINTS, as winner of the Orpheus Award for Best Feature , with Dimitris Athiridis' look at the mayor of Thessaloniki Yiannis Boutaris, ONE STEP AHEAD, taking top Documentary prize. Racking up another Best Short win was Neritan Zinxhiria's CHAMOMILE, the story of a strong-willed old woman and her stubborn mule facing the elements together.
 
  Best Documentary


 CHAMOMILE
Best Short

 
Comedian Angelo Tsarouchas and Australian pop singing sensation Vassy presented the Audience Choice Award to Chris Emmanouilides' short documentary, ARCHIVE, which was inspired by a family trip to Greece and reflected on the end of traditional photography and the birth of the digital universe.
 
Audience Choice Award

Recording artist and daughter of the late Telly Savalas, Ariana Savalas, took the stage next to award the special jury prize, which went to the ensemble cast of the short JOEY, from Australian director/writer John Evagora. Skordi returned to the stage and elaborated on the jury's choice of the short's best casting ensemble.

 
Special Jury Award

"Banshee" producer/director Greg Yaitanes presented the final awards of the evening - the Inaugural Aegean Award from the Project Discovery Forum to Georgis Grigorakis for his project, ET IN ATHENA EGO, and a Mediterranean Film Institute scholarship to Paolo Marinou Blanco for his project, CARIOCA OLYMPICS.
ET IN ATHENA EGO
CARIOCA OLYMPICS
Project Discovery Forum, MFI Scholarship

The Orpheus Awards and Closing Night event concluded the four-day festival, which welcomed record audiences to its over 30 screenings, Q&As and Industry Panels.
2013 PHOTO ALBUMS AVAILABLE ON LAGFF FACEBOOK PAGE  
Project Discovery Forum participants on the red carpet on Closing Night.
In case you missed LAGFF 2013, enjoy these Facebook photos by Maria Martin and Conrad Allan.

Photos from Opening Night, Closing Night, and the Orpheus Awards feature such guests as E!'s George Kotsiopoulos, Emmy Award-winning producer Greg Yaitanes, Academy Award-winner George Chakiris, and actors Simon Kassianides, Patricia Kara and Sofia Milos.

2013 Highlights Gallery coming soon!
AN EVENING HONORING DIRECTOR TASSOS BOULMETIS
On Saturday, June 15, 2013, the Hellenic Society of Constantinople with the support of the Consulate General of Greece and LA Greek Film Festival invites you to an unforgettable evening honoring the director Tassos Boulmetis of the All-Time #1 Greek box office hit POLITIKI KOUZINA.

The evening includes a dinner featuring the film's unique cuisine and a screening of the film at the Gianopulos Family Theater, Huffington Center at St. Sophia Cathedral.

For more information, click here.
 
LAGFF AUCTION! THANK YOU BIDDERS....
Thank you to those bidders who participated in this year's LAGFF online auction. Visit the Bidding For Good LAGFF auction homepage to view which items were sold and to see which items will go on the auction block again very soon!

Federation of Hellenic Societies "5th ART FAIR AND SALE" this weekend!

The Federation of Hellenic Societies of Greater New York Inc and the Greek Artists Guild is sponsoring their 5th Art Fair this June 15th & 16th.


Now a New York staple, the event will feature exciting new Greek-American and local art. Everything from Paintings, Drawings, Poster Art, Mixed Media, Comic Book Art, Photography and Sculptures will be on display and FOR SALE!

Need a last minute gift for Father's Day? Drop by and visit our artists' booths for that perfect art piece for Dad, the home, or the office!

Admission is Free. Our sponsors are Oasis Bakery Cafe (196-30 Northern Blvd), Coconut Water, Nice Fresh Inc., George Delis and Athanasios Aronis.

Artists exhibiting: Yiorgos Christophi, Irene Tsiaris, Bobby Tsiaris, Efterpi Iatraki, Billy Chrissochos, Marianthi Raptis, Sophocles Plokamakis, Dora Sislian Themelis, Christos Kavvadas, Alexandros Giannakis, Marina Smargiannakis, Magdalen Mavroudis, Henry Imms, Anna Zynda, Cosmoyiannis, Agamemnon Barbitsiotis, Elena Kariyannis, Rosangela Bombieri and Gabriele Perici. Special vendors: Efstathia Fragou and Martha's Kitchenette.

Saturday, June 15th 2013
Hours: 6:00PM-9:00PM- Opening Night
Sunday, June 16th 2013
Hours: 3:00PM-9:00PM

Stathakion Cultural Center
22-51 29th Street
Astoria, NY 11105
www.hellenicsocieties.org
718-204-6500
"LIKE" us on Facebook- "Greek Artists Guild"
Facebook Invite Page- https://www.facebook.com/events/150889605095269/?fref=ts

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

«Ημερίδα “Η Όπερα Διαδραστικά στα Δημοτικά Σχολεία”» στην Εθνική Λυρική Σκηνή, Θέατρο «Ολύμπια»




Ο κουρέας της Σεβίλλης στην Εθνική Λυρική Σκηνή
Απολαυστικός ήταν ο Κουρέας της Σεβίλλης με άρτιους όπως πάντα λυρικούς συντελεστές της ΕΛΣ. Ο βαρύτονος Ζαφείρης Κουτελιέρης ως Φίγκαρο, και η σοπράνο Αλεξάνδρα Ματθαιουδάκη ως Μπέρτα ήταν οι καλύτεροι φωνητικά.
Η ωραία Ροζίνα της Νίκης Χαζιράκη, ο Κόμης Αλμαβίβα του Ιωάννη Κάβουρα, και οι ξεκαρδιστικοί Δρ. Μπάρτολο του Αναστάσιου Λαζάρου και Ντον Μπαζίλιο του Διονύση Τσαντίνη συμπλήρωσαν την διανομή των ρόλων.
Η Μουσική διεύθυνση ήταν του Γιώργου Αραβίδη.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με τίτλο "Η όπερα διαδραστικά στα δημοτικά σχολεία" ξεκίνησε το Μάιο του 2012 και συνεχίζεται με επιτυχία σε 70 δημοτικά σχολεία ανά την επικράτεια. Η υλοποίησή του εντάσσεται στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος "Εκπαίδευση και δια βίου μάθηση" και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και εθνικούς πόρους (Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς 2007-2013)
Οι μαθητές των σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον κόσμο της όπερας από μέσα, αφού τις δυο μέρες που διαρκεί λαμβάνουν μέρος σε όλα τα στάδια της διαδικασίας παραγωγής της όπερας του Τζοακίνο Ροσσίνι Ροσσίνι Ο κουρέας της Σεβίλλης. Το πρώτο μέρος του προγράμματος ξεκινάει πριν η ομάδα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής φτάσει στα σχολεία καθώς οι μαθητές έχουν ήδη προετοιμάσει μέρος σκηνικών αντικειμένων του έργου με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου.
Ραφαήλ Πυλαρινός, μαέστρος
Με την άφιξη των καλλιτεχνικών εκπαιδευτών της ΕΛΣ την 1η μέρα, τα παιδιά παρακολουθούν βιωματικά εργαστήρια με στοιχεία θεατρικού παιχνιδιού, μουσικοκινητικής και εικαστικής έκφρασης που στόχο έχουν την εξοικοίωσή τους  με το μουσικό θέατρο και συγκεκριμένα με τον κόσμο της όπερας. Στα εργαστήρια συμμετέχει  η Ορχήστρα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της ΕΛΣ. Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το μαέστρο, τους μονωδούς και τους χορευτές και η μέρα ολοκληρώνεται με τη μουσική πρόβα για το φινάλε του έργου στην οποία συμμετέχει η σχολική χορωδία.
Την 2η μέρα τα εργαστήρια συνεχίζονται και τα παιδιά έρχονται σε επαφή με κάποιους από τους συντελεστές όπως φωτιστές, ενδύτριες, μακιγέρ και βοηθό σκηνοθέτη. Η παράσταση πραγματοποιείται με συμμετοχή των παιδιών στη χορωδία και κοινό τους γονείς, τους δασκάλους και συμμαθητές τους.
Το εκπαιδευτικό πακέτο που διανέμεται στα σχολεία μετά την πραγματοποίηση της εκπαίδευσης και της παράστασης από την Εθνική Λυρική Σκηνή, περιλαμβάνει κουκλοθέατρο με φιγούρες από τον Κουρέα της Σεβίλλης, DVD της παράστασης, βιβλίο κόμικ με τη ζωή του Τζοακίνο Ροσσίνι, εγχειρίδιο για τους εκπαιδευτικούς των σχετικών ειδικοτήτων με οδηγίες για το ανέβασμα ενός μουσικοθεατρικού έργου και μια συλλογή από σχετικά έντυπα του προγράμματος, όπως carte postale, αφίσες, βιβλιαράκι συντελεστών παραγωγής κτλ. Έτσι, οι εκπαιδευτικοί που θα συμμετάσχουν στην προετοιμασία και στη διενέργεια των παραστάσεων, θα έχουν στη διάθεσή τους τα βασικά εργαλεία και τις μεθοδολογίες ώστε στις επόμενες σχολικές χρονιές να μπορούν να ανεβάζουν οι ίδιοι μία μουσικο-θεατρική παράσταση στο σχολείο τους.
Καλλιτεχνικοί συντελεστές: Καλλιτεχνικός διευθυντής, Μύρων Μιχαηλίδης
Μουσική διεύθυνση: Τάσος Συμεωνίδης, Γιώργος Αραβίδης, Ραφαήλ Πυλαρινός
Σκηνοθεσία, μετάφραση & διασκευή κειμένου Κωστής Παπαϊωάννου
Σκηνικά: Σοφία Παντουβάκη, Γιώργος Κολιός. Κοστούμια: Σοφία Παντουβάκη.
Φωτισμοί: Χριστίνα Καμμά. Κινησιολογία: Θεμιστοκλής Παυλής.
Ενορχήστρωση, διασκευή μουσικού κειμένου Γιάννης Σαμπροβαλάκης
Μουσική προετοιμασία μονωδών: Ευαγγελία Τζελέπη, Σοφία Γκελασβίλι - Τροϊζου
Βοηθός σκηνοθέτη: Ηρώ Κεραμοπούλου, Μαρίνα Μέργου.
Βοηθός σκηνογράφου, ενδυματολόγου: Μαρίζα Παγκάκη
Καλλιτεχνικές εκπαιδεύτριες: Χριστίνα Αυγερίδη, Τατιάνα Θεολόγου, Βενετία Νάση, Κωνσταντίνα Στράνη.
Ραφαήλ Πυλαρινός
ΔΙΑΝΟΜΗ (Με αλφαβητική σειρά)
Ροζίνα: Τριανταφυλλιά Γεωργιάδου, Άρτεμις Μπόγρη, Μαρίτα Παπαρίζου, Νίκη Χαζιράκη
Κόμης Αλμαβίβα: Ιωάννης Κάβουρας, Ιωάννης Καλύβας, Μανώλης Λορέντζος.
Δρ. Μπάρτολο: Νίκος Καραγκιαούρης, Αναστάσιος Λαζάρου, Γιώργος Ματθαιακάκης, Κωστής Ρασιδάκης.
Φίγκαρο: Ζαφείρης Κουτελιέρης, Χρήστος Λάζος, Αρκάδιος Ρακόπουλος, Γιάννης Σελητσανιώτης.
Ντον Μπαζίλιο: Επαμεινώνδας Ηλιόπουλος, Βασίλης Κωστόπουλος, Θεόδωρος Μωραϊτης, Διονύσης Τσαντίνης.
Μπέρτα: Άννα Αλεξοπούλου, Ελένη Δάβου, Βασιλική Κατσουπάκη, Αλεξάνδρα Ματθαιουδάκη
Χορευτές: Σοφία Ζαρμπή, Κωνσταντίνος Κασιάρης, Ελένη Μοσχά, Γιώργος Παπαθανασίου, Θεμιστοκλής Παυλής, Ελισάβετ Σπαχή.
Με την Ορχήστρα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της ΕΛΣ
           

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Η ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΚΗΠΟ (ATHENS GARDENS FESTIVAL)‏

Athens Gardens Festival στον Εθνικό Κήπο
15-18 Ιουνίου
Επισκεφθείτε τον Εθνικό κήπο στο κέντρο της Αθήνας από τις 15 Ιουνίου μέχρι τις 18 Ιουνίου 2013 και απολαύστε το «Athens Gardens Festival» .
Ακουστικές μουσικές των πόλεων, κλασσική μουσική και άλλες Ευρωπαϊκές αποχρώσεις, έντεχνη Ελληνική, διάφορα Μεσογειακά είδη, soundtracks και σε διάδραση παραστατικές τέχνες, παντομίμα και άλλες performances μετατρέπουν για τέσσερις μέρες τον Εθνικό κήπο σε έναν μαγευτικό χώρο καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας.
Το φεστιβάλ πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος «Κήποι της Αθήνας» του Αθηναϊκού καλλιτεχνικού δικτύου που στοχεύει κυρίως στην ανάδειξη κήπων της πόλης ως σημείων συνάντησης του κόσμου των τεχνών και του πολιτισμού γενικότερα (συμπεριλαμβανομένης και της οικολογίας) με τους απλούς πολίτες και ιδιαίτερα τους νέους και τα παιδιά.
Το «Athens Gardens Festival» διοργανώνεται από το Αθηναϊκό καλλιτεχνικό δίκτυο σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, τον Oργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, τη Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Αθηναίων, την «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων και τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών.
Το φεστιβάλ υποστηρίζεται από την ΕΡΤ, τον ΡΣ 984, την ΕΑΤΑ του Δήμου Αθηναίων, την Ένωση Ξενοδόχων Αττικής-Αργοσαρωνικού, την ΕΜΣΕ - Πολιτιστική δράση, το Εθνικό Ωδείο Μανώλης Καλομοίρης και τη σχολή τσίρκου Circus Dayz.
Εμπνευστής και καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ είναι ο συντονιστής του Αθηναϊκού καλλιτεχνικού δικτύου Μάριος Στρόφαλης.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ
6.30 μ.μ. Duo Capriccioso & Trio Cosa nosTres, Αφιέρωμα στην Ισπανία και τη Λατινική Αμερική
7.30 μ.μ. Carousel, Ένα ταξίδι από την Ελλάδα έως την Ιβηρική Χερσόνησο
8.30 μ.μ. Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων, "Διδώ και Αινείας"
ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ
6.30 μ.μ. Αντώνης Μπατσάκης τενόρος, Η Όπερα συναντάει την Τζαζ, τον Τσαϊκόφσκι και το Χατζιδάκι, Βενιαμίν Χατζηκουμπάρογλου στο πιάνο
7.30 μ.μ. Εθνικό Ωδείο - Ιδρυτής : Μανώλης Καλομοίρης, 1926
Α΄μέρος, «Αφιέρωμα στον Αntonio Vivaldi» από το σύνολο εγχόρδων «Hellenic Musica Viva» με την Λουντμίλα Λιμόροβα
Β΄μέρος, «Αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι» από τους «Οι Κιθαριστές του Εθνικού Ωδείου» με τον Βαγγέλη Μπουντούνη
ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ
6.30 μ.μ. Triaccordo, Joseph Haydn & Carl Stamitz
7.30 μ.μ. Αcapella φωνητικό σύνολο 8tetto, παραδοσιακά μικρασιάτικα, δωδεκανησιακά, μεσαιωνικά ευρωπαϊκά τραγούδια, gospels και spirituals
8.30 μ.μ. Ανατολικό Τόξο του Νίκου Παπακώστα με την ορχήστρα Canto Μediteraneo - "Ένα μουσικό ταξίδι από την Πόλη στην Ήπειρο"
ΤΡΙΤΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ
6.30 μ.μ. El Duo De Dos, Παραδοσιακό Αργεντίνικο Tango a la parillia
7.00 μ.μ. Athens Chamber Ensemble 2012, από την Baroque εποχή στην σύγχρονη μουσική σκηνή
8.00 μ.μ. Το Duo Fina παρουσιάζει τα “Finas Film Songs”
8.30 μ.μ. Marios Strofalis Quartet - European Taxim Ι & ΙΙ, guest Καλλιόπη Βέττα
Καθ’ όλη τη διάρκεια του τετραημέρου φεστιβάλ θα συμβαίνουν δρώμενα παραστατικών τεχνών από τις επαγγελματικές ομάδες της σχολής τσίρκου Circus Dayz, ιδρυτικού μέλους του Athens art network .
Το πρόγραμμα θα παρουσιάσει η ηθοποιός Μαργαρίτα Αμαραντίδη.
Aναλυτικά το πρόγραμμα και περισσότερες πληροφορίες: http://athensartnetwork.blogspot.gr/
Ημερομηνίες: 15/06/2013 – 18/06/2013
Περιοχή: Αθήνα
Τόπος: Εθνικός κήπος, Λεωφ. Βασ. Αμαλίας 1
Ωρ. Λειτ.: Σάββατο -Τρίτη: 18:00 – δύση του ηλίου
Είσοδος ελεύθερη
Κεντρική βραδινή σκηνή από Λεωφόρο Αμαλίας στο «Αστέρι». Απογευματινή εναλλασσόμενη σκηνή σε σκιερά σημεία στο κέντρο του κήπου.

«ΩΔΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ» ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ: ΜΟΥΣΙΚΗ ZORZES- ΧΟΡΩΔΙΑ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ‏

«ΩΔΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ» ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ - ΑΘΗΝΑ Τετάρτη 19 Ιουνίου, στις 21.30

O Δήμος Αθηναίων σε συμπαραγωγή με την Unesco, παρουσιάζει για την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, το νέο συμφωνικό/χορωδιακό έργο «ΩΔΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ», σε μουσική του Γάλλου, συνθέτη Ζorzes (Ελληνικής Καταγωγής) και σε ποίηση του Γιώργου Ψαθά. Αφήγηση: Βύρων Κολάσης. Σκηνοθεσία: Μενέλαος Τζαβέλλας. Η παράσταση θα παρουσιαστεί στην Πλατεία Συντάγματος, στην Αθήνα, την Τετάρτη 19 Ιουνίου. Η «ΩΔΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ», το εμβληματικό αυτό έργο του συνθέτη, αποτελεί μετά μουσικής έναν φόρο τιμής στα Φώτα του πολιτισμού που μας άφησαν οι Αρχαίοι Έλληνες. Μέσα από την Επική Μουσική και τον λόγο της Ποίησης το έργο καλεί τον ακροατή να αφυπνιστεί και να νοιώσει περήφανος για την ιστορία του Ελληνικού γένους. Η αναγωγή των αρχαιοελληνικών γραμμάτων σε αριθμούς και νότες, η συντεταγμένη οριοθέτηση του σύμπαντος, και η μελοποιημένη Θεογονία του Ησίοδου είναι ορισμένες μόνο πτυχές από την «ΩΔΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ»

Σκέψεις για το έργο του Σκηνοθέτη της παράστασης. Η «ΩΔΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ»» είναι μια μαρτυρία για τη διαχρονία του εθνικού μας πλούτου προς τις Τέχνες και τα Γράμματα. Ένα εθνικό έπος στο οποίο διαγράφονται ανάγλυφα οι αρετές του Έλληνα, με χρησμό ένα λαμπρό μέλλον.

Το έργο διευθύνει ο Σταύρος Μπερής.

Συντελεστές
Μουσική: Ζorzes
Vst Orchestra Performances: Ζorzes
Ποίηση: Γιώργος Ψαθάς
Αφήγηση: Βύρων Κολάσης
Χορωδία: Δήμου Αθηναίων
Μουσική Διεύθυνση: Στάυρος Μπερής
Σκηνοθεσία: Μενέλαος Τζαβέλλας
Βοηθός σκηνοθέτη: Όλγα Μουργελά
Σκηνικά-Κοστούμια: Γιοβάννα Πρασίνου
Οργάνωση παραγωγής: ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ - UNESCO

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

E!'S GEORGE KOTSIOPOULOS TO EMCEE CLOSING NIGHT

George Kotsiopoulos, co-host of Fashion Police on E!, will serve as emcee of Los Angeles Greek Film Festival's 7th annual Orpheus Awards ceremony. Since the Festival's inception in 2007 the awards night has become an integral event serving to highlight the art and artists who are changing the way we think about film.
Kotsiopoulos, no stranger to the world of art, fashion and cinema, is an American magazine editor, fashion consultant, stylist and television personality. He is style editor at large for C magazine and was a fashion associate at The New York Times Magazine. In January 2014, Kotsiopoulos will be publishing his first book Glamorous by George.

2013 Orpheus Awards, Sunday, June 9 at the WGA, Beverly Hills | TICKETS
Emmy Award winning television and film director Greg Yaitanes will present the first Project Discovery Forum's Aegean Award. Yaitanes has produced and directed some of the best television shows including Damages, Lost, Prison Break, Heroes, Grey's Anatomy, House M.D., and, currently, Cinemax's Banshee.
Chart-topping singer/songwriter Vassy and comedian/actor Angelo Tsarouchas will present the Audience Choice Orpheus Award. Actress/singer Ariana Savalas will present the Special Jury Orpheus Award.
Named for the legendary Greek poet and "father of songs", the Orpheus Award is LAGFF's annual prize, honoring the best in Greek and Greek-inspired cinema. The Orpheus Awards ceremony will take place at the Writers Guild Theater, 135 S. Doheny Drive in Beverly Hills, at 5 pm. The ceremony will be followed by a screening of Kimon Tsakiris' MITSIGAN: HARDSHIPS & BEAUTIES. Complimentary parking in structure adjacent to theater. For more information, click here.
 
The 2012 Orpheus Awards as photographed by Maria Martin 
  

MESSAGE FROM LAGFF EXECUTIVE PRODUCER
The rush of festival week is here! Filmmakers from around the world are arriving in LA to participate at LAGFF 2013. Imagine for one moment being a filmmaker and landing in Los Angeles for the first time, driving towards town and seeing the iconic Hollywood Sign in the distance. A dream shared by millions around the world, made possible this week...by people such as you. Attendant patrons eager to see Greek films, currently among the most exciting cinema in the world; sponsors who generously support LAGFF and enable it to grow stronger each year; members of the media and press excited to meet, greet and interview the visiting directors and actors. And so many more individuals, institutions; and organizations that make LAGFF possible.

With this in mind, on behalf of our entire Festival Team, I thank each of you for your support this year. Here's what makes 2013 such a special year of such dynamic growth for LAGFF:
  • Over 30 films, one of our largest programs to date. And more filmmakers in attendance than ever before!   
  • The greatest community outreach we have ever had, with such organizations as Australians in Film, Chapman College, American Academy of Dramatic Arts, to name a few!
  • Our best auction to date - with 11 getaways to Greece and surprise items yet to be announced. 
  • An Opening Night film, METEORA, produced by its lead star, Theo Alexander.
  • AMERICA, AMERICA with Cinemax, Kary Antholis and the spirit of Elia Kazan.
  • Saturday and Sunday in two and three venues, with screenings at the WGA and the Real D; an Industry Program on film production; the Project Discovery Forum for applicants who were selected to develop their scripted projects; the Closing Night Film, preceded by the Orpheus Awards presentations; and the Celebration at the home of Consul General of Greece Elisabeth Fotiadou.
My mother with AMERICA AMERICA's Stathis Giallelis in 1963

Speaking of Kazan, I wanted to share with you a family treasure - this photo of my mother, Medea, attending a Hollywood Foreign Press Association screening of Kazan's AMERICA AMERICA in 1963, where she met the film's star, Stathis Giallelis. My uncle Michael (right), a member of the HFPA (and sponsors of LAGFF) invited her - and here we are exactly 50 years later celebrating the film and its director. (My mom will be at the screening. Feel free to ask her about her memories of that night - amazing.)

A weekend of enrichment, education and many opportunities to meet fellow Greeks in entertainment. The very best way to enjoy the festival - as a patron of the arts or as a business-minded entertainment professional - is to be a GOLD PASS Patron. This offers you all-access to screenings, receptions (including the Consul General's Closing Night Party) and industry panel - as well as the gratification of knowing you have contributed to LAGFF, a 501(c)(3) non-profit organization.

Thank you for supporting us so that we, in turn, are able to support, develop, and enhance Greek Cinema's place in the world.

Alex Kalognomos
Executive Producer
Los Angeles Greek Film Festival