Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Επί Ναρκοπεδίου της Άρτεμις Στασινοπούλου-Φρύζη την Στοά τού Βιβλίου


 Η συγγραφέας Άρτεμις Στασινοπούλου-Φρύζη με τον συγγραφέα
και δημοσιογράφο Δημήτρη Χάλαρη , ο οποίος ήταν ανάμεσα στους
αξιόλογους ομιλητές που αναφέρθηκαν στο βιβλίο της
"Επί Ναρκοπεδίου" στην Στοά του Βιβλίου

Αθήνα 2 Δεκεμβρίου. Με επιτυχία έγινε η παρουσίαση του βιβλίου "Επί Ναρκοπεδίου" της Άρτεμις Στασινοπούλου-Φρύζη την Στοά τού Βιβλίου των Εκδόσεων Ζαχαράκης.
Mια τυχαία παλιά φράση: «Βαδίζομεν επί ναρκοπεδίου», ειπωμένη και βιωμένη από έναν άνθρωπο σχεδόν λησμονημένον, φωτίζει και πάλι την οθόνη της τηλεόρασης, και προκαλεί την απονεκρωμένη μνήμη της συγγραφέως να ανασύρει τις παιδικές και τις εφηβικές ανάλογες ιστορίες, που στα επόμενα χρόνια –ακόμη και σήμερα– αποκαλύπτουν πομπές ναρκοπεδίων που φθάνουν άφθαρτες στο προσκήνιο της επικαιρότητας.
Oι παγκόσμιες κοινωνικές αναταραχές, εξ αιτίας της οικονομικής  κρίσης, δίνουν το δικαίωμα στις θεότητες των «Νέων Ναρκοπεδίων» ν’ ανατινάξουν την εθνική ταυτότητα του κάθε λαού που δυσκολεύεται να παράξει στην πορεία του νέες ιδέες πολιτισμού.
Κι εμείς, οι κάτοικοι αυτής της χώρας, καταγράφουμε την κάθε επικοινωνία μεταξύ  μας, με σήματα λέξεων μηχανικών, κατά τρόπον ώστε συνεχώς ή λειτουργία της γλώσσας να βρίσκεται σε σύγχυση και καλπονόθευση.

Η Άρτεμις Στασινοπούλου – Φρυζή γεννήθηκε στη Πάτρα, όπου και τελείωσε τις γυμνασιακές της σπουδές. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ως φιλόλογος δίδαξε σε ιδιωτικά και κοινοτικά σχολεία. Δημοσίευσε ποιήματα και πεζογραφήματα σε περιοδικά και εφημερίδες και είναι μέλος της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών. Έχουν εκδοθεί τέσσερις ποιητικές συλλογές της: Των Κρίνων η Χαρά και η Ωδύνη, Αυτόμολοι στους Κόκκινους Καιρούς, Το Υστερόγραφο και Το Τραγούδι της Περιφέρειας από τις εκδόσεις Γκοβόστη. Τρία βιβλία με πεζογραφήματα: Οι Άνθρωποι του Μαρκάτου, Οι Θεοί της Πάτρας, Ένα κολλάρο στην εξοχή από τις Αχαϊκές Εκδόσεις, το οποίο δόθηκε για τους Έλληνες και ελληνομαθείς φοιτητές της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το Πανεπιστήμιο Mons Halnaut των Βρυξελών. Το πιο πρόσφατο έργο της, το ιστορικό μυθιστόρημα: Έρις – Έρως, Αίμα – Άμμος, Μια Ιστορία, μια ζωή για το Μορδοχαίο Φριζή, από την Κούριερ εκδοτική. Το βιβλίο αυτό δόθηκε στο ανωτέρω Πανεπιστήμιο και στη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν.
http://www.zacharakis.gr/books/1398#.Ttk39rJFudA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου