Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Παναγιώτης Μπρακούλιας ένας Ελληνοκαναδός ρεμπέτης στην Ελλάδα

Ο Παναγιώτης Μπρακούλιας ήταν το παιδί θαύμα της Ελληνικής παροικίας του Μόντρεαλ.

Μαθητής του Σπύρου Αθανασίου στο μπουζούκι, όπου ξεκίνησε από έξι ετών παρουσιάσθηκε σε όλα τα πολυεθνικά φεστιβάλ του Μόντρεαλ και των Ελληνικών συλλόγων της παροικίας. Η πρώτη του μεγάλη αναγνώριση ήρθε μέσα από τον διαγωνισμό ταλέντων της Ελληνικής ραδιοφωνίας του Μόντρεαλ (Ράδιο Δαπερης) όπου κέρδισε το πρώτο βραβείο.

Έκτοτε τραγούδησε σε νυχτερινά κέντρα παίζοντας μπουζούκι και δημιουργώντας ένα ρεύμα παροικιακό και μη, γεμίζοντας τα μαγαζιά όπου εμφανίζονταν κυρίως με την νεολαία.

Όμως ο Παναγιώτης τον οποίο γνωρίζω πολύ καλά από τις συνεργασίες που είχα μαζί του για αρκετές συναυλίες που είχα οργανώσει, δεν περιορίζονταν μόνο στην διασκέδαση. Αγαπά πολύ τον Χιώτη, τον Αγγελόπουλο, τον Ζαµπέτα, τον Τσιτσάνη και όλους τους παλιούς ρεμπέτες, και θα έλεγα ότι γνωρίζει άριστα τον χώρο του ρεμπέτικου πιο καλά από πολλούς Έλληνες μουσικούς και ας είναι μεγαλωμένος γέννημα θρέμμα του Καναδά. Επίσης ο Παναγιώτης έχει μουσικό αισθητήριο και άποψη που τον ανέδειξε ως συνθέτη με ταλέντο. Πριν έρθει στην Ελλάδα να συνεχίσει την καριέρα του, είχε δημιουργήσει μαζί με άλλα Ελληνόπουλα της παροικίας την ορχήστρα «Ρεμπέτες» που αναγνωρίσθηκαν και παρουσιάστηκαν σε πολλές πόλεις με μεγάλη επιτυχία και ηχογραφώντας αρκετά νέα τραγούδια που τραγουδιούνται ακόμα στον Καναδά από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Επίσης ηχογράφησε τρία άλμπουμ με δικά του τραγούδια όπου και κέρδισε και το βραβείο ως καλύτερο άλμπουμ από το «Ράδιο Ακρόπολις» του Τορόντο. Όλα αυτά τα χρόνια ο Παναγιώτης είχε δίπλα του στυλοβάτη την μητέρα του, την Θεώνη, η οποία καμάρωνε και ήταν περήφανη για την πρόοδο του. Μια μέρα που είχα πάει στο σπίτι τους στο Μόντρεαλ για πρόβες η κυρία Θεώνη είχε φτιάξει ένα καταπληκτικό παστίτσιο που μοσκοβόλαγε όλο το σπίτι, όταν καθίσαμε να φάμε μου είπε: «ο Παναγιώτης όταν βγήκε να παίξει το μπουζούκι ήταν πιο μεγάλο από αυτόν».

Τώρα παντρεύτηκε και ζει στην Αθήνα με την γυναίκα του και την κόρη του κάνοντας εμφανίσεις σε γνωστά νυχτερινά κέντρα και συνθέτοντας τραγούδια για γνωστούς λαϊκούς ερμηνευτές.

Η συνεργασία του με τον γνωστό βετεράνο στιχουργό Νίκο Βαξεβανέλη, και τον τραγουδιστή Νίκο Οικονομόπουλο (Όλα για σένα) έχει ευδοκιμήσει και του έχει χαρίσει χρυσούς δίσκους και βραβεία.

Επίσης τραγούδια του έχουν συμπεριλάβει στους δίσκους τους ο Αντύπας, η Άντζελα Δημητρίου, η Νατάσα Θεοδωρίδου, η Κωνσταντίνος Αργυρός, ο Χρήστος Μενιδιάτης, Κυριάκος Παπαηλίας, Μαρία Πάλλη, Γιώργος Τσαλίκης, Ευδοκία Ράπτη, Ζαφείρης Μελάς και άλλοι.

Έχει εμφανιστεί σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές όπως στον «Πρωινό καφέ» της Ελένης Μενεγάκη, «Μες στην καλή χαρά» της Ναταλίας Γερμανού, στην ΕΡΤ και άλλες.

Ο Παναγιώτης Μπρακούλιας είναι ένας ανερχόμενος καλλιτέχνης που είδη έχει καθιερωθεί στο χώρο της Ελληνικής μουσικής και έχει να δώσει πολλά μέσα από τα τραγούδια του και το ταλέντο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου