Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Οι Αδελφοί Καραβιώτη Γεράσιμος και Σπύρος τιμούν την Κεφαλονιά και την Επτανησιακή μουσική

Ο Γεράσιμος και o Σπύρος Καραβιώτης γεννήθηκαν στην Αθήνα το 1972 και 1979 αντίστοιχα. Στα χνάρια του αείμνηστου Αποστολατου ερμηνεύουν τις Κεφαλλονίτικες καντάδες με μαεστρία και έχουν γίνει αγαπητοί παντού όπου εμφανίζονται.

Έζησαν και μεγάλωσαν στην Κεφαλονιά και το μουσικό τους αισθητήριο καλλιεργήθηκε με τους ήχους της επτανησιακής αρμονίας. Πήραν τα πρώτα μουσικά μαθήματα από τους δασκάλους Διονύσιο Πολλάτο και Κώστα Xαριτάτο.

Έχουν σπουδάσει ανώτερα θεωρητικά, αρμονία, αντίστιξη και φυγή στο Ελληνικό Ωδείο με βαθμούς άριστα παμψηφεί, στην τάξη του μαέστρου Γιώργου Αραβίδη.
Έχουν παρακολουθήσει, επίσης, σεμινάρια διεύθυνσης ορχήστρας και χορωδίας.
Ο Σπύρος, συνεχίζει τις σπουδές του στην ενορχήστρωση με το μαέστρο Κώστα Κλάββα.

Εκτός από τις μουσικές σπουδές, ο Γεράσιμος είναι απόφοιτος Σχολής Οικονομικών και ο Σπύρος πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός Έργων Υποδομής.

Έχουν δημιουργήσει ελαφρά ορχήστρα και ανδρική χορωδία και έχουν δώσει πολλές συναυλίες σε διάφορες πόλεις τις Ελλάδας όπως: Αργοστόλι, Αθήνα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Σπάρτη, Λαμία και Κόρινθο, υπηρετώντας επάξια το μελωδικό Ελληνικό τραγούδι και την Επτανησιακή καντάδα.

Στόχος τους είναι η διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της πατρίδας τους και η διάδοση του καλού ελληνικού τραγουδιού. Έχουν ιδρύσει σωματείο με την επωνυμία «Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΩΝ ΚΕΦΑΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ». Σκοπός του σωματείου αυτού είναι η ενσωμάτωση της χορωδίας και μαντολινάτας στα μουσικά δρώμενα, καθώς και η ανάδειξη, η διάσωση και η διάδοση των έργων της Επτανησιακής μουσικής.

Οι αδελφοί Καραβιώτη όπως όλοι οι δαιμόνιοι Κεφαλλονίτες έχουν δημιουργήσει ένα ευρύ καλλιτεχνικό φάσμα με σημαντικές συμμετοχές σε συναυλίες σε όλη την Ελλάδα.

Τον Αύγουστο του 2005 συμμετείχαν σε εκδήλωση στην αρχαία Ολυμπία για τα ογδοντάχρονα του Μίκη Θεοδωράκη. Τον Νοέμβριο του 2005 συμμετείχαν στην συναυλία ανδρικής χορωδίας-μαντολινάτας στο νέο κτίριο του μουσείου Μπενάκη με τίτλο: «Η μουσική των Κεφαλλήνων». Τον Φεβρουάριο του 2006 έδωσαν συναυλία ανδρικής χορωδίας-μαντολινάτας στο δήμο Μοσχάτου με τραγούδια του κρασιού και της παλιάς Αθήνας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την αποκριά.

Τον Αύγουστο του 2006 διοργάνωσαν πολιτιστικό δεκαήμερο στην Κεφαλονιά και στην Ιθάκη με την στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης: «Μουσικός Αύγουστος 2006».

Επίσης τον Ιανουάριο του 2007 οργάνωσαν ένα διήμερο συναυλιών ανδρικής χορωδίας-μαντολινάτας στο θέατρο Ιλίσια-Ντενίση με τίτλο: «Τραγουδώντας την Επτάνησο».

Τον Φεβρουάριο του 2007 έκαναν μια τηλεοπτική εμφάνιση στην πολιτιστική εκπομπή «Έχει γούστο» της κ. Μπήλιω Τσουκαλά, με θέμα: «Αποκριά στην Κεφαλονιά και στη Ζάκυνθο». Έχουν κυκλοφορήσει ένα άλμπουμ με όλα τα ωραία Κεφαλονίτικα τραγούδια με τίτλο «Κεφαλονιά Πατρίδα μου».

http://www.karaviotismusic.gr/

Παραθέτω ένα βίντεο όπου οι αδελφοί Καραβιώτη σε μια εκδήλωση τους ακομπανιάρισαν την μεγάλη τραγουδίστρια του ελαφρού τραγουδιού Στέλλα Γκρέκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου